شاید در گذشته های نه چندان دور افراد فرزندآوری را از جمله مراحل ازدواج خود می دانستند و کمتر پیش می آمد که قبل از بچه دار شدن درباره ی ابعاد مختلف پدر یا مادر شدن و فرزند پروری به صورت خاص بیاندیشند. البته جامعه ی گذشته با جامعه ی امروز نیز تفاوت های بنیادین بسیاری داشت. همین تفاوت های بنیادین باعث می شود که اهمیت آگاهی داشتن پیش از فرزند دار شدن به مراتب بیشتر از گذشته باشد. تغییرات قابل توجه فضای اجتماعی، بالا رفتن آمار طلاق و آسیب های اجتماعی گاه تا اندازه ای ذهن زوج های جوان را به خود مشغول می کند که در خود توانایی پذیرفتن بار سنگین پدر یا مادر شدن را نمی بینند و قید آن را برای همیشه می زنند. و البته در سمت دیگر طیف هم هنوز هستند کسانی که بی آنکه کمترین آگاهی در مورد فرزند پروری داشته باشند، پای فرزندان متعددی را به این جهان باز می کنند!
ما چه فرزند داشته باشییم چه نداشته باشیم و فقط در اندیشه ی آینده ای باشیم که مادر یا پدر خواهیم شد، نیازمند دانش و آگاهی برای تربیت فرزندان سالم و شیوه های موفقیت در فرزند پروری هستیم.
داشتن ارتباط دوستانه و صمیمانه با فرزند اصل اساسی در دور نگه داشتن او از ابتلا به خطراتی است که شرح آن رفت. اما باید توجه داشت که اعتدال را نیز باید رعایت کرد. یعنی نزدیک شدن بیش از اندازه و کنترل داشتن بر تمام فعالیت های فرزند، حس اعتماد به نفس را در او خواهد کشت و فرزندتان به نوعی دیگر درگیر مسئله و مشکل خواهد شد.
به خاطر داشته باشید که شما باید صمیمی و حامی باشید و نه آسان گیر و اهمال کار! نتایج تحقیقات روانشناسی حاکی از آن است که فرزندانی که مورد تنبیه بدنی والدین قرار می گرفته اند و یا توسط آنها تحقیر می شده اند بسیار بیشتر از همسالان خود در معرض افتادن در دام اعتیاد به مواد مخدر و الکل بوده اند. فرزندپروری درست یعنی وضع قوانین روشن و واضح و تشویق فرزند به رعایت آنها از طریق حمایت عاطفی و ارتباط دوستانه و صمیمی.